dilluns, 11 de juliol del 2011

Puigmal (2913m.)

Aquesta vegada, una matinal que ens portarà al cim més alt del Pirineu oriental, el Puigmal, de 2913 metres d'altitud, situada entre el Ripollès i la Cerdanya, i a tocar de la frontera de França.

És el cim més alt de la Província de Girona, i de la denominada Olla de Núria !

Mapa marcat de la ruta d'acsens i de descens

El punt de sortida de l'excursió serà el Coll de Fontalba, molt transitat i punt d'accés més ràpid per anar a peu fins a la Vall de Núria.

Des de Fontalba, sortim cap a l'Oest deixant a la nostra dreta el camí fresat que va cap a Núria i seguint un altre camí que ens va fent virar cap al Nord-Oest. El camí és bastant lògic, de fet, veurem alguna traça i alguna fita. Puja fins al cim de la Dou, que ens queda davant.

Puigmal i Borrut des del Cim de la Dou

Des d'aquí, el camí es fa més evident, seguint la suau carena que ens porta al coll del Borrut i després al Cim del Borrut. Ara, el camí és l'unic que ens queda, sempre amunt.

Cim del Puigmal, amb la seva creu des de sobre els Cingles de Salsofragi

Pujem l'última rampa que ens porta ja casi al cim, just a sobre dels Cingles de Salsofragi, des d'on ja veiem clarament la creu del cim. Fem el tram planer que ens porta a l'ultim tram de pujada, i ja hi som, Cim del Puigmal i de la província de Girona.

Cim del Puigmal, a 2913 metres
El Camí de descens, el fem per la mateixa ruta, o si volem allargar més, podem baixar per l'Est fins a la Vall de Núria i d'allà tornar a Fontalba.

Punt de Sortida : Collada de Fontalba (2070m.)
Desnivell : 843 m. ascendents i 843 m. descendents
Horari : 3 hores pujar i baixar. Afegir 1h i 30 min si baixem per Núria
Mapa : Alpina 1/25.000 Puigmal Vall de Núria Ulldeter
Dificultat : Fàcil a l'estiu. Amb neu pot variar la dificultat.